Spoor op vleugels

Diorama's van dit spoorwegmuseum zijn nog in aanbouw, maar zeker de moeite waard om alvast even te gaan kijken. 
Elke dinsdagmiddag en woensdag te bezichtigen. 

Sinds 2012 bouwt de Eindhovense Modelbouw Vereniging (EMV) in opdracht van Bevrijdende Vleugels en het speelgoedmuseum aan een zeer bijzonder spoorwegmuseum, van maar liefst 500 m2. Je vindt hier de mooiste modelbouw banen van de Benelux!

De EMV is een van de oudste modelbouw verenigingen van Nederland, opgericht in 1937. Opgebouwd uit de vrijetijdsbesteding van Philips is de vereniging tijdens de oorlog uitgegroeid tot vrijhaven van (technische) hobbyisten in de regio Eindhoven. Na de oorlog is dit alleen maar verder uitgebreid met meer kennis vanuit de technische bedrijven in de regio. 

Na de nodige omzwervingen in Eindhoven is de EMV rond 2008 terecht gekomen op de huidige locatie. Eerst zijn de nodige onderzoeken gedaan welke technieken we moesten gebruiken, waarna in 2012 bij het 75 jarig jubileum de eerste baan officieel geopend werd.

Sindsdien is er qua technieken in de modelbouw het een en ander veranderd. Een verandering die ook voor de goede kijker op de baan te zien is
. Naast deze technieken onder de tafels en de gebouwen worden ook steeds meer de rijdende modellen zelf gebouwd en/of aangepast.